Hojicha (or: Houjicha) is a roasted green tea. The name is composed of the word 'hojiru' for 'toast' and the 'cha' for 'tea'. With a Horoku tea roaster you can even roast your own hojicha from your favourite green tea. KEIKO Hojicha is made from Kabusecha of the 1st and 2nd picking. Hojicha is probably the only green tea that has the right to have a red-brown cup colour. What otherwise indicates a lack of quality is in this case desired. Hochija is a great companion in both the cold and warm seasons. With its warm, mild and nut-like roasting aromas, a hot Hojicha is just right to warm up after a long winter walk. In Japan, Hojicha is often drunk with the whole family at dinner. But it is also great in the summer as a cold refreshment when you are out and about, doing sports or just to accompany your meals.
Storage
In order to preserve the precious flavours and ingredients of the tea as best as possible, we recommend to seal the bag well and store it cool and dark - ideally in your refrigerator or freezer.
Properties
Ingredients: | 100%Kabusecha(Grüntee) aus kontrolliert biologischem Anbau |
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Nutritional information per 100g
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21 September 2022 20:29
Mein Grüntee…
Ich liebe diesen Tee….schmeckt sehr gut, der Duft und der Geschmack einfach unwiderstehlich…
8 August 2021 15:13
Ein Tee, der Erinnerungen weckt
Der Duft und der Geschmack dieses Houjichas wecken immer wieder aufs Neue die Erinnerung an das Teehaus, wo ich ihn an einem verregneten Herbsttag das erste Mal genießen durfte.
13 December 2019 11:47
Mein Haustee
In Japan kennengelernt. Man kann ihn von morgens bis abends und auch zu Mahlzeiten wunderbar trinken. Von Keiko ist er am besten =)!
1 November 2019 13:34
Super lecker
Kräftig,weich und geröstetes aroma, löscht durst & schmeckt super lecker.
6 September 2019 10:27
Grüntee mit intensiven Röstgeschmack
Der Houjicha schmeckt rauchig und nussig und erinnert mich an den Geschmack von Genmaicha. Die beiden Tees schmecken bestimmt gut zu Nussecken. Mir schmeckt der Tee sehr gut obwohl der Genmaicha mir noch etwas besser schmeckt.