€40.00*
Available, delivery time: 1-3 working days (in Germany)
Matcha Tekiro is characterized above all by its fresh, slightly grassy and almost sweet fruity taste. A delicate tart note is found here combined with an intense fragrance and jade green foam. Matcha Tekiro is ideal for thin liquid preparation (Usucha).
Genuine Japanese Matcha freshly ground in Germany
The tea plants from which Matcha is made are traditionally 90% shaded. The plants develop a lot of chlorophyll, theanine and caffeine, but slightly fewer bitter substances. After steaming & drying the tea leaves, the leaf tissue is separated from the leaf veins. The delicate, flake-like leaf tissue particles are called "Tencha" and are later very slowly ground into high-quality Matcha on traditional granite stone mills. In order to preserve the sensitive ingredients in the best possible way, we at KEIKO grind the Matcha on genuine Japanese granite stone mills directly at our location in Diepholz, fresh when required. Did you know that traditional Matcha develops uniquely fine aromas, from mild and nut-like to intensive and grassy thanks to the elaborate production techniques?Storage
In order to preserve the precious aromas and ingredients of Matcha in the best possible way, we recommend to seal the Matcha well and store it in a cool and dark place.
Properties
Ingredients: | 100% Japan Bio-Tencha vermahlen in Deutschland |
---|---|
Origin: | Deutschland |
Dregree of shading: | Full shade |
Nutritional information per 100g
Energy [kcal]: | 312.000000 |
---|---|
Energy [kJ]: | 1304.000000 |
Fat [g]: | 3.7 |
of which saturated fats [g]: | 1.3 |
Carbohydrates [g]: | 19.6 |
of which sugar [g]: | 0.7 |
Protein [g]: | 33.8 |
Salt [g]: | 0.11 |
Matcha preparation instructions
Prepare
Place the matcha whisk briefly in warm water to increase the elasticity of the bamboo and avoid broken ribs. Pour the matcha powder through a fine kitchen sieve.
Dosing
Put one to two spatula tips or a small, level teaspoon (approx. 1 to 1.5 g) of matcha into the pre-warmed, empty matcha bowl.
Tip: If you prefer not to sift, you can first mix a small sip of cold water with the powder to form a thick paste.
Frothing
Fill with 70-100ml of water at around 80° and use a matcha whisk to whisk the tea with quick hand movements (as if to draw an "M" in the cup) for around 20 seconds until a fine foam forms on the surface.
Enjoy
Before you "slurp" the matcha through the foam, place a tea candy on your tongue. Together with the candy, the matcha becomes a wonderful taste experience.
Login
10 November 2022 14:54
Hier stimmt einfach alles
Ich muss zugeben, dass ich kein Matcha Kenner bin und eigentlich nur nach einer Alternative zum guten alten Kaffee gesucht habe, aber die Keiko Tees machen mich gerade definitiv zum Fan. Der Tekiro Matcha ist belebend und schmeckt angenehm mild und lecker und etwas weniger nussig als die Premium-Variante, die ich davor probiert habe, was dem Genuss aber überhaupt nicht schadet. Die Qualität ist soweit ich das beurteilen kann super, die Preise sind fair, und es handelt sich um eine Firma aus Deutschland in Kooperation mit einem japanischen Unternehmen (wem das, wie mir, wichtig ist). Was will man mehr? Ich werde auf jeden Fall das ganze Sortiment durchprobieren. Bin begeistert, danke Keiko!
28 March 2022 14:57
Alle Matcha Tees super lecker
Ich habe jetzt die Matcha Tees Supreme, Tekiro, Mantoku und Premium ausprobiert. Sind alle super lecker und absolut zu empfehlen - jeder auf seine Art. Auch der Service hier ist echt klasse. Ich gebe das auch gerne im Bekanntenkreis weiter. Fühle mich bei Keiko gut aufgehoben und werde hier weiterhin bestellen.
22 November 2020 12:26
Sehr feiner Matcha
Sehr guter Matcha! Habe diesen zum ersten Mal. Etwas besser Schmecken mir persönlich die Sorten Supreme und Mantoku, aber trotzdem ein toller Tee. Trinke ihn sehr gerne Vormittags.
2 June 2020 19:57
Tolle Matcha-Qualität
Das feine Pulver ergibt einen vollmundigen, süßen Tee mit einer dezent herben Note und sehr cremigem Schaum. Ich würde dieses Matcha-Pulver wieder kaufen.