

Benifuuki No. 1 - Organic Japanese Green Tea
Brewing Instructions
Amount 1 TL (gestr.-geh.)
Temperature 70-80°
Infusions 3
Infusion time 60-150 sek
Unlike regular Green Tea this Japanese green tea specialty from the 1st picking in May is slightly fermented. It comes from the tea variety "Benifuuki" and has a very high content of the antioxidative or antiallergic catechines EGCg and 3MeEGCg (EGCg3).
The scent and flavor of this years harvest, when all conditions are just right during the time of the Benifuuki Spring picking surprised even us.
We are delighted by this new harvest: As soon as you open the package a wonderful smell streams out, characteristic for Benifuuki and a little like that of very fine Oolong tea. The leaf structure is good and of a luscious green. In the cup the tea develops a soft green color with golden reflexions and caresses the tongue with playfully fruity and light with a subtle tartness and the elegant notes of jasmine in the scent.
Storage
In order to preserve the precious flavours and ingredients of the tea as best as possible, we recommend to seal the bag well and store it cool and dark - ideally in your refrigerator or freezer.
The production and also the fragrance are similar to that of Oolong tea. However, the freshly harvested leaves are not simply heated, but steamed briefly at especially high temperatures. Furthermore, the partial fermentation does not take place in a warm environment as with Oolong, but in the dark at a low temperature. Only the further drying and pressing process corresponds to that of Oolong tea. Thanks to this special processing this unusual tea stays green like a real Japanese tea!
Ingredients
100% Green Tea from organic cultivation
Picking
Shading
Origin
Steaming
intensiv lecker & Wirkung spürbar!
Wenn man, wie ich, grünen Tee sehr intensiv kräftig mag, dann wird man diesen Tee lieben :-)
Und tatsächlich bemerke ich weniger Allergie-Symptome. Werde ihn nachbestellen und habe ihn schon weiter empfohlen.
Einfach hervorragend!
Vor vielen Jahren, als ich von Kaffee & Schwarztee auf Grüntee umgestiegen bin, habe ich mich zunächst durch viele Grüntees "getrunken" und bin damals so auch auf die Keiko-Tees gestoßen und bis jetzt aus voller Überzeugung bei Keiko Tees geblieben.
Ich habe abwechselnd unterschiedliche der Tees genossen und habe dann vor einigen Jahren auf Grund des EGCg diesen Benifuuki probiert.
Es war plötzlich ein neuer Geschmack, anfänglich etwas ungewöhnlich für mich im Verglichen zu meinen gewohnten Tees, die ich bis da getrunken hatte, den Kabuse No 1, Kukicha, Soshun, Tenbu Fuka usw.
Mittlerweile ist der Benifuuki 1 jedoch zu meinem Lieblingstee geworden, den ich täglich genieße. Jedes mal beim Öffnen einer neuen Packung genieße ich erst mal den intensiven, blumigen und aromatischen Duft. Und der Geschmack steht dem in nichts nach, vollmundig und aromatisch. Ich variire zudem auch gelegentlich Dosierung und Ziehdauer und bekomme so zusätzliche Abwechslung im Geschmack.
Der Benifuuki ist zu meinem "Haupttee" geworen. Ich finde, einfach ein hervorragender Tee!
Wundervoller Tee!
Ich habe mich nun durch allerhand japanische Grüntee-Sorten verschiedenster Lieferanten durchgetrunken und hatte bislang einen tiefbedampften Halbschattentee (Kabuse Fukamushi) aus Hoshino als Favoriten gekürt. Zu meiner Überraschung*) steht der Benifuuki #1 diesem Tee geschmacklich kaum nach - vollmundiges Umami, vielschichtige Aromen, rundum ein Genuß! Der vierte Aufguß ist vielleicht etwas schwächer als beim Hoshino-Tee - aber das ist Meckern auf hohem Niveau!
*) Bisher hatte ich aus gesundheitlichen Gründen nur Benifuuki #2 in Gebrauch, der ja dann doch weit grasiger schmeckt...
Der Trend der sehr posiitven Bewertungen setzt sich fort
Der Trend der sehr posiitven Bewertungen setzt sich fort. Die 200 g Packung, im Kühlschrank aufbewahrt, behält fast bis zum Schluss, dieses tolle facettenreiche Aroma. Aufgrund der Oxidation mit Sauerstoff der Luft, bedingt durch das Öffnen der Packung, muss man zum Schluss mit Abstrichen rechnen.
Ausweg: Sie riechen nur kurz in die Packung und verschließen sofort diese wieder luftdicht. Das ist wahrscheinlich aber keine Lösung für Teetrinker.
Ein gutes Beispiel der Vielfältigkeit des Grüntees
Eine sehr gute Ergänzung zu den anderen hochwertigen Grüntees aus Japan. Aromatisch und je nach Wassertemperatur, Ziehzeit und Dosierung sehr abwechslungsreich.
Ganz nach meinem Gusto "Healthy and Tasty"
Oolong!? Oder wie!? Oder was!?
Heute nun landete der erste Benifuuki, No. 1 aus Japan in meiner Teetasse. Allein schon der Duft entführte mich ins ferne China, denn dort gibt es hervorragende Oolong Tees. Sie sind zwischen Grünem und schwarzem Tee angesiedelt, da sie fermentiert sind. Kenner nennen sie auch "Der Champagner der Tees".
Der Benifuuki, No. 1 ist ebenfalls leicht anfermentiert, was sich auch in köstlichstem Maße am Gaumen präsentiert.
Blumig-verspielt....feine Noten von Jasmin...durch die zuhauf enthaltenen Catechine herb, aber keinesfalls bitter und ohne Adstringenz. Froh und munter tanzen die Aromen Ringelreihen. Ich bin entzückt.
Vielen Dank für die Wiedergutmachung
Die jetzige Charge in der 50 g als auch der 200 g Packung ist wieder von hervorragender Qualität.
Nussig, Umami .... Ich habe natürlich meinen Jahresbedarf damit gedeckt. Ein bisschen Egoismus hilft den Rest des 200 g Beutels von der vorhergehenden Charge aufzubrauchen.
Sehr gut
Hatte mir den Tee aufgrund der Vorbewertung mit nur einem halben Stern gekauft. In dieser schlechten Bewertung stand zu meiner grossen Überraschung, dass die Dame sich jeden Morgen auf ihre Tasse Tee gefreut hatte und dass ihr nur die neuste Charge nicht schmeckte. Meine zugesandten 50 g waren ebenso hervorragend und ich möchte gerne nachbestellen. Ist die Großpackung wirklich schlechter?
Liebe Monokelkobra,
schön, dass du dem Tee trotz oder gar wegen der Bewertung eine Chance gegeben hast! Aktuell stammen die 50g und 200g aus der gleichen Charge, die Großpackung sollte also der Qualität der 50g Packung entsprechen.
Da Benifuuki als sortenreiner Tee und in recht kleinen Chargen hergestellt wird, können die natürlich bedingten Schwankungen im Aroma bei diesem Tee allerdings etwas größer ausfallen als bei anderen KEIKO Tees üblich.
Liebe Grüße vom KEIKO TEAm
Leider hat die Qualität sehr nachgelassen und der Kundendienst hat nicht geantwortet
Seit mehreren Jahren freue ich mich jeden morgen auf meine Tasse Benifuuki No 1. Daher war meine Enttäuschung umso größer als ich die neue Großpackung anbrach und feststellte, dass der Tee völlig geschmacklos ist. Der feine Geschmack des Tees, den ich bislang in den 50g-Packungen gekauft habe, ist nicht vorhanden. Eine diesbezüglich an KEIKO gerichtete Mail ist unbeantwortet geblieben.
White porcelain teacup with blue splashes, 140ml
Overview of the KEIKO Green Tea products and background information on cultivation, processing...
"The Catechin-Tea" as a tea powder - with a golden-green colour and finely tart aroma.
The "Catechin tea" from the 2nd picking with a particularly high content of the catechin EGCG3 as...
The "Catechin tea" from the autumn picking with a high content of the catechin EGCG3 with low...
Kabuse No. 1 is the prime tea of the first main picking in May. It has a full, lively aroma and a...
The "Catechin tea" from the 2nd picking with a particularly high content of the catechin EGCG3 as...
The "Catechin tea" from the autumn picking with a high content of the catechin EGCG3 with low...
Overview of the KEIKO Green Tea products and background information on cultivation, processing...
Unshaded Sencha from the July harvest. The cup is light green, the tea has a pleasant, tart aroma.
Delicate toasty, mild aroma without bitterness and with low caffeine content.
"The Catechin-Tea" as a tea powder - with a golden-green colour and finely tart aroma.
An exquisite fully shaded tea with an unusual green colour and a sweet-spicy aroma that lingers...
A rich, fruity-fresh scent, a characterful, mild and nut-like taste and the strong jade green cup...
Soshun is a Kabusecha from the early first picking and has a wonderfully complex, velvety...
Kabuse No. 2 is a lively green Kabusecha from the June harvest. It is fully aromatic and in the...
Overview of the KEIKO Matcha and Kabuse Powder products and background information on the...
Dan ("warm") is a Kabusecha from the early 1st picking in April. The stronger firing during...
Genmaicha with Matcha has a full taste with a pleasant roasted note and a beautifully green cup...
This Bancha is already harvested in spring. It is light green in the cup and has a particularly...
"Fuka" means "deep" and indicates that this Kabusecha is particularly deeply steamed. It has an...
Enchants with a finely fragrant, amber-coloured cup and striking, elegant taste.
The early picking time of the Diamond Leaf in mid-April gives this excuisite Kabusecha a unique,...
Hojicha is a roasted green tea with a low caffeine content. With its pleasant roasted note, it is...
An exciting interplay of rich mossy-earthy aromas as well as tangy-green facets that lingers on...
This wonderful green Matcha is one of the rarities of the tea world! Matcha Mantoku is an...
Matcha freshly ground in Germany with an intense, creamy soft aroma without bitterness.
In the midst of the lush forests of Yakushima Island, this tea grows in small tea gardens and...
Brings the uniquely green fresh ooika aroma of the Aracha raw tea to life and conjures up the tea...
A mildly sweet tea made from mulberry leaves - the decaffeinated alternative or supplement to...
Multilayered, particularly balanced savoriness with full umami and velvety-sweet on the tongue....
Japanese Bancha with spicy chunks of ginger and fruity lemon verbena - low caffeine content.
Handmade soap with nourishing green tea. Organic and vegan with natural ingredients and rich in...
Genmai roasted rice refines tea, desserts and other dishes with a fine aromatic roasted note.
The classic among our Kagoshima Matchas with a mild and nut-like taste. Freshly ground in Germany.
Stimulating chewy candy with the natural ingredients of Matcha Green Tea and the sweetness of...
Fresh green and characteristically fine-tart Matcha, freshly ground in Germany.
Aromatic, mildly tart half-shaded Green Tea Powder, which foams like Matcha and is also ideal for...
An Autumn Bancha for everyday enjoyment. It is infused relatively hot and is only allowed to...
The "Catechin tea" from the 2nd picking with a particularly high content of the catechin EGCG3 as...
The "Catechin tea" from the autumn picking with a high content of the catechin EGCG3 with low...
This Bancha is already harvested in spring. It is light green in the cup and has a particularly...
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"The Catechin-Tea" as a tea powder - with a golden-green colour and finely tart aroma.
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An Autumn Bancha for everyday enjoyment. It is infused relatively hot and is only allowed to...
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Multilayered, particularly balanced savoriness with full umami and velvety-sweet on the tongue....
Fresh, light and elegantly it ripples along - with a warm breeze of fine-toasty aromas and the...
White porcelain teacup with blue splashes, 140ml
Senchado-Set: Houhin 330ml & 3 Tassen cups 115/90/70 ml mit Körbchen
A sweetish-mild, caffeine-free alternative or supplement to Matcha.
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Japanese Bancha with spicy chunks of ginger and fruity lemon verbena - low caffeine content.
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Fresh green and characteristically fine-tart Matcha, freshly ground in Germany.
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